Germania: Conservatorii lui Merkel și social-democrații lui Schulz, la egalitate (sondaj)

Germania: Conservatorii lui Merkel și social-democrații lui Schulz, la egalitate (sondaj)

Uniunea Creștin-Socială (CDU, conservator) a cancelarului german Angela Merkel se află la egalitate cu Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Martin Schulz (foto, stg.), potrivit unui sondaj de opinie dat publicității duminică, după ce, săptămâna trecută, SPD depășise în sondaje formațiunea lui Merkel, o premieră a ultimilor 11 ani.

Studiul, realizat de TNS Emnid și publicat în ediția de duminică a cotidianului Bild, creditează ambele partide cu 32% din intențiile de vot, transmite DPA.

SPD a crescut în sondaje după ce, în urmă cu o lună, Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European, l-a înlocuit la șefia partidului pe Sigmar Gabriel.

Totuși, 50% dintre cei chestionați au declarat în sondajul realizat de TNS Emnid că nu cred că Schulz o poate învinge pe Merkel la alegerile generale din 24 septembrie.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.880 de persoane în perioada 16-23 februarie. Separat, 503 persoane au fost întrebate dacă sunt convinse că Schulz va deveni viitorul cancelar al Germaniei după alegerile din 24 septembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale