Germania: Creștere puternică a numărului de incendii la centrele pentru refugiați (poliția)

Numărul de incendii criminale împotriva unor centre de adăpostire a refugiaților în Germania a crescut puternic de la începutul anului, ajungând la 45, a anunțat președintele Biroului Federal de Investigații Penale (BKA), Holger Munch, într-un interviu publicat sâmbătă, relatează AFP.

Centru de adăpostire a refugiaților din Hamburg

"Ceea ce ne preocupă în mod special este că amploarea violenței crește", a subliniat el, potrivit publicațiilor grupului de presă Funke. "În acest an, au fost deja 45 de incendii criminale". În 2015, anul în care în Germania au venit 1,1 milioane de migranți, au fost înregistrate 92 de incendii criminale împotriva unor centre pentru solicitanții de azil, față de numai șase în 2014, potrivit unor statistici publicate de BKA la sfârșitul lunii ianuarie.

"Autorii acestor acte criminale sunt în majoritate bărbați și aproximativ 80% provin dintr-un loc unde s-a comis un act infracțional", a adăugat președintele BKA. El a dat asigurări că "nu are cunoștință de structuri de extremă dreaptă supraregionale" care ar declanșa aceste incendii, dar s-a declarat preocupat de creșterea violenței verbale pe internet care poate conduce la fapte. În Germania, mai multe surse media ca site-ul de știri online Spiegel au închis forumurile de discuții pe subiecte legate de afluxul de refugiați din cauza insultelor transmise de internauți.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Gabriela Badea)

Citește mai mult:


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă

5 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!