Germania: Deficiențe grave descoperite la un program informatic folosit pentru alegerile din 24 septembrie

Experți în securitate informatică au descoperit deficiențe grave la un program informatic folosit pentru înregistrarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 septembrie din Germania, a dezvăluit joi săptămânalul Die Zeit, relatează AFP.

Potrivit organizației Chaos Computer Club (CCC), una dintre cele mai influente organizații de hackeri din Europa, citată de revistă, transmiterea datelor electorale din municipalități către Comisia Electorală nu este protejată de un sistem de codare sau de un sistem de autentificare eficient.

Acest program informatic are probleme atât de grave încât nu trebuie folosit niciodată în alegerile germane, a afirmat un purtător de cuvânt al CCC, Linus Neumann, citat de Die Zeit.

"Nu există un sistem de codare real, ci doar un sistem de mascare", a adăugat el.

"Posibilitățile unui atac (informatic) și deficiențele sunt atât de mari încât ne-au depășit cele mai grave temeri", a spus el.

Inventatorul programului PC-Wahl, Volker Berninger, a negat însă că alegerile legislative, în urma cărora cancelarul Angela Merkel ar putea obține cel de-al patrulea mandat, pot fi manipulate în acest mod.

"În cel mai rău caz, cineva ar putea provoca confuzie", a insistat el. "Atunci ar exista rezultate false pe Internet, însă pe hârtie vom avea întotdeauna rezultatele corecte", a adăugat el.

Pirateria și spionajul informatic sunt în centrul unei ample dezbateri în Germania, în condițiile în care Camera Deputaților (Bundestag-ul) a fost în trecut victima unor importante atacuri cibernetice.

Potrivit revistei Die Zeit, Comisia Electorală încearcă în prezent să rezolve deficiențele informatice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu