Germania: Guvernul aprobă suplimentarea alocărilor bugetare către landuri, destinate refugiaților

Germania: Guvernul aprobă suplimentarea alocărilor bugetare către landuri, destinate refugiaților

Guvernul federal german a aprobat miercuri o suplimentare cu 2,55 miliarde de euro a fondurilor acordate celor 16 landuri în anul 2016 pentru acoperirea costurilor implicate de cei aproape un milion de refugiați înregistrați pe teritoriul țării, informează DPA.

Cabinetul condus de cancelarul Angela Merkel a decis, de asemenea, majorarea cu 1,16 miliarde de euro a finanțării pe anul viitor.

Suplimentarea ridică la 9,5 miliarde de euro suma totală care va merge din fonduri federale către landuri și municipalități în 2016 pentru servicii de cazare și asistență pentru refugiați.

Guvernul german se așteaptă ca, până în 2020, costurile totale cu refugiați să se ridice la 24,5 miliarde de euro.

Costul mediu per solicitant de azil este estimat la 670 de euro lunar din fonduri federale.

Fondurile suplimentare aprobate miercuri vor fi destinate serviciilor pentru minorii neînsoțiți și familii, pentru cazarea solicitanților de azil cărora le-au fost aprobate cererile și pentru plata alocației de integrare pe care aceștia o primesc.

Aproximativ 890.000 de refugiați au sosit în Germania anul trecut, majoritatea proveniți din zone de conflict de Orientul Mijlociu și din Africa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 „Cineva și-a uitat chiloții”

5 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …