Germania: Guvernul Bavariei a aprobat un proiect de lege privind interzicerea vălului islamic integral

Germania: Guvernul Bavariei a aprobat un proiect de lege privind interzicerea vălului islamic integral

Guvernul landului german Bavaria (sud-est) a aprobat marți un proiect de lege ce interzice portul vălului islamic integral (burqa) în anumite situații și spații publice, relatează DPA.

'Acoperirea feței va fi interzisă în serviciul civil, în universități, școli, grădinițe, în domeniile siguranței și ordinii generale publice și la alegeri', a anunțat guvernul bavarez, la încheierea unei ședințe de cabinet.

Situat la granița germană cu Austria și Republica Cehă, landul Bavaria a fost primul punct de intrare pentru sute de mii de migranți și refugiați care au ajuns în Germania, în 2015.

Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politicii cancelarului german Angela Merkel privind refugiații, pe fondul afluxului din 2015 care a alimentat preocupările germanilor în legătură cu securitatea internă și integrarea migranților în cultura germană.

Potrivit ministrului de interne bavarez Joachim Herrmann, o femeie musulmană care își acoperă fața acționează contrar culturii germane de comunicare.

'Comunicarea nu are loc numai prin vorbire, ci de asemenea prin priviri, expresii și gesturi', a afirmat Herrmann. 'Aceasta formează baza relațiilor noastre interpersonale și fundamentul societății noastre și al ordinii libere și democratice', a mai spus oficialul german.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Irina Cristea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...