Germania: Guvernul va cumpăra trei aeronave noi, după seria de incidente la avioanele sale actuale

Germania: Guvernul va cumpăra trei aeronave noi, după seria de incidente la avioanele sale actuale

Guvernul german a decis să achiziţioneze trei avioane Airbus A350 pentru a-şi înnoi flota aeriană după o serie de incidente care au perturbat mai multe deplasări oficiale, inclusiv ale cancelarului Angela Merkel, a anunţat Ministerul Apărării, transmite AFP.

Costurile totale ale achiziţiei se vor ridica la 1,2 miliarde de euro, a precizat ministerul, într-un comunicat emis miercuri seară.

Primul aparat ar urma să fie livrat în 2020, iar următoarele două în 2022.

Aceste achiziţii 'vor permite creşterea capacităţii în avioane lung-curier securizate şi înlocuirea pe termen lung a fostelor tipuri de aeronave', a explicat Ministerul Apărării.

În preţ intră costul iniţial al avioanelor, la care se adaugă cel pentru echipamente scumpe, precum cabine VIP pentru membrii guvernului şi sisteme speciale de protecţie.

Noile aparate vor fi puse la dispoziţia unor responsabili guvernamentali sau militari şi vor permite, de asemenea, transportul de răniţi sau de materiale.

Decizia guvernului german survine după ce flota sa aeriană s-a confruntat cu o serie de incidente şi pene care l-au pus într-o postură umilitoare.

Potrivit agenţiei dpa, ministrul de finanţe Olaf Scholz, care urmează să plece joi la Washington pentru o reuniune a FMI, nu a putut utiliza aeronava 'Konrad Adenauer', un A340 aflat în revizie după un nou incident marţi la un pneu la aterizare.

Scholz va ajunge în SUA cu un avion mai mic, un A321, care va avea nevoie de o escală pentru realimentare în Islanda.

Cancelarul Angela Merkel a sosit cu întârziere la summitul G20 de la Buenos Aires, din noiembrie 2018, din cauza unei avarii tot a aeronavei 'Konrad Adenauer'.

De incidente neplăcute au avut parte şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, rămas blocat în Etiopia în ianuarie după o pană la un alt Airbus, dar şi ministrul de externe Heiko Maas, în două rânduri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...