Germania ia în considerare monitorizarea serviciilor de mesagerie criptată

Germania ia în considerare monitorizarea serviciilor de mesagerie criptată

Ministrul german de interne Horst Seehofer urmează să înainteze propuneri pentru ca serviciile de informaţii interne să monitorizeze serviciile de mesagerie criptată pentru a da de urma extremiştilor, potrivit unei propuneri legislative consultate miercuri de DPA.

Amendamente la legislaţia care guvernează serviciile - cunoscute în Germania drept birouri pentru protecţia constituţiei - vor asigura o monitorizare parlamentară strictă.

Propunerile urmează să fie înaintate celor 16 landuri germane, fiecare având propriul serviciu de informaţii, pentru contribuţii.

O comisie parlamentară va fi informată dacă un suspect este supravegheat timp de 48 de ore, când mesajele criptate sunt monitorizate sau când computerele sunt piratate.

Experţii care îl consiliază pe Seehofer estimează că vor exista 20 până la 40 de cazuri de monitorizare pe an.

Partidul de stânga Die Linke se opune extinderii acestor atribuţii. "Problema cu agenţiile de protecţie constituţională este că au prea multe atribuţii, nu prea puţine", a declarat Martina Renner, purtătoarea de cuvânt parlamentară a formaţiunii pe această temă.

Anchetatorii poliţiei au deja mijloace adecvate pentru a acţiona împotriva reţelelor de dreapta, a adăugat ea. Problema constă mai degrabă în faptul că au acţionat prea târziu, crede Martina Renner.

Armin Schuster (CDU), şeful comisiei parlamentare care supervizează serviciile de informaţii, a respins aceste critici.

Cei care nu vor să permită ca agenţiile să aibă atribuţii de a efectua căutări online şi de a efectua supravegherea telecomunicaţiilor "se plâng în acelaşi timp de aparenta incompetenţă a acestora", a spus el.

Tot miercuri, guvernul a decis ca aceia care incită la ură în mediul online, răspândind propagandă nazistă, elogiind acte de violenţă sau ameninţând cu violul, să fie raportaţi la Biroul poliţiei federale criminale.

Parlamentul german urmează acum să ia în considerare amendamente la legislaţia relevantă.

Legislaţia actuală prevede că reţelele sociale, precum Facebook şi Twitter, trebuie să şteargă materialele jignitoare când li se atrage atenţia asupra lor.

În cazul unei infracţiuni grave, precum terorism sau omucidere, atunci când este emis un ordin judecătoresc, autorităţile au dreptul să ceară parolele. Când aceste parole sunt criptate şi salvate la furnizori, ele trebuie să fie predate în această formă.

Măsurile sunt menite să ofere protecţie specială politicienilor locali. Deşi Codul Penal le oferă o oarecare protecţie celor implicaţi în politică, în trecut a fost utilizat în mare parte pentru aleşii de la nivel regional sau federal. O adăugire la paragraful în acest sens prevede că măsurile de protecţie se extind la nivel municipal.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?