Germania: Închisoarea pe viaţă, confirmată pentru infirmierul criminal în serie

Germania: Închisoarea pe viaţă, confirmată pentru infirmierul criminal în serie

La un an după anunţarea verdictului, justiţia germană a confirmat vineri condamnarea la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 85 de pacienţi a fostului infirmier Niels Hogel, care a făcut recurs în casaţie invocând "erori de procedură", potrivit AFP.

Curtea Federală de Casaţie a anunţat că nu a identificat nicio eroare de procedură şi prin urmare a respins recursul fostului infirmier de 43 de ani, se arată într-un comunicat.

"Decizia este astfel executorie", se mai menţionează în comunicat.

Apelul uneia dintre părţile civile, care contesta respingerea pronunţată de Tribunalul din Oldenbourg în 15 cazuri de deces, în lipsă de probe suficiente, a fost de asemenea respins.

Fostul infirmier a fost condamnat la închisoare pe viaţă, aproape fără posibilitate de eliberare, prevăzută în mod normal de legislaţie, nici măcar după 15 ani de detenţie.

El a mai fost condamnat anterior pentru şase crime, ceea ce ridică bilanţul său oficial la 91 de victime.

Conform procurorilor, motivul său era de a-şi face o imagine de erou, resuscitând pacienţi cărora le provoca stop cardiac. Însă tentativele sale de resuscitare erau în general lipsite de succes.

Între 2000 şi 2005, el a comis crime mai întâi în spitalul din Oldenbourg, un oraş din nord-vestul Germaniei, apoi în cel din micul oraş vecin Delmenhorst.

Victimele, cu vârste între 34 şi 96 de ani, au fost alese arbitrar. Bolnav de un narcisism sever, dar considerat responsabil pentru actele sale, el încerca să obţină recunoştinţa colegilor şi a superiorilor.

Fără îndoială că amploarea reală a crimelor sale nu va fi cunoscută, pentru că multe dintre presupusele sale victime au fost incinerate. Poliţia suspectează că Niels Hogel a ucis peste 200 de pacienţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?