Germania întărește controalele la granița cu Elveția

Germania întărește controalele la granița cu Elveția

Germania a întărit controalele la granița cu vecinul său sudic Elveția pentru a opri un flux de migranți ilegal, a declarat ministrul de finanțe elvețian Ueli Maurer, care a indicat ca dovadă faptul că Germania și-a retras atitudinea de bun venit pentru migranți, relatează duminică Reuters.

Ministerul de Interne german a confirmat că personalul de la graniță a fost consolidat. Peste un milion de persoane care au fugit din cauza războiului și a sărăciei din zone de conflict din Orientul Mijlociu, Africa și din alte regiuni au sosit în Germania anul trecut. Elveția a adoptat de asemenea măsuri de reducerea a numărului de migranți — mulți dintre ei africani — care încearcă să intre din Italia după ce traversează Mediterana.

'Germania asigură în mod constant granița cu Elveția', a declarat ministrul elvețian în cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elveția (SVP, extremă dreaptă), potrivit ziarului NZZ am Sonntag.

Principala cale de tranzit spre Germania, anul trecut, a fost ruta balcanică via Austria, dar în condițiile în care controalele la frontieră s-au întărit, mulți migranți călătoresc via Mediterană și Italia.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale