Germania întărește controalele la granița cu Elveția

Germania întărește controalele la granița cu Elveția

Germania a întărit controalele la granița cu vecinul său sudic Elveția pentru a opri un flux de migranți ilegal, a declarat ministrul de finanțe elvețian Ueli Maurer, care a indicat ca dovadă faptul că Germania și-a retras atitudinea de bun venit pentru migranți, relatează duminică Reuters.

Ministerul de Interne german a confirmat că personalul de la graniță a fost consolidat. Peste un milion de persoane care au fugit din cauza războiului și a sărăciei din zone de conflict din Orientul Mijlociu, Africa și din alte regiuni au sosit în Germania anul trecut. Elveția a adoptat de asemenea măsuri de reducerea a numărului de migranți — mulți dintre ei africani — care încearcă să intre din Italia după ce traversează Mediterana.

'Germania asigură în mod constant granița cu Elveția', a declarat ministrul elvețian în cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elveția (SVP, extremă dreaptă), potrivit ziarului NZZ am Sonntag.

Principala cale de tranzit spre Germania, anul trecut, a fost ruta balcanică via Austria, dar în condițiile în care controalele la frontieră s-au întărit, mulți migranți călătoresc via Mediterană și Italia.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”