Germania își consolidează prezența la granița cu Elveția din cauza creșterii numărului de refugiați

Germania își consolidează prezența la granița cu Elveția din cauza creșterii numărului de refugiați

Numărul refugiaților care au încercat să intre în Germania din Elveția a crescut semnificativ în 2016, iar guvernul de la Berlin și-a sporit prezența la frontiera comună din acest motiv, informează luni portalul thelocal.de.

Potrivit ziarului elvețian Neue Zürcher Zeitung (NZZ), numărul acestora a crescut cu 40% comparativ cu 2015.

Citând statistici ale poliției germane, cotidianul elvețian scrie că un total de 3.385 de solicitanți de azil au încercat să intre în Germania din Elveția de la începutul anului.

În contextul acestei situații, Ministerul de Interne german a plasat 90 de grăniceri suplimentari și 40 de agenți ai poliției federale la frontieră, a declarat duminică ministrul elvețian de finanțe Ueli Maurer pentru NZZ.

Ministerul de Interne de la Berlin a confirmat că numărul refugiaților veniți din Elveția a crescut, precizând însă că numărul de persoane sosite zilnic este mai mic de 50.

NZZ relatează că, atunci când centrele de primire ale refugiaților devin aglomerate în locuri precum Chiasso, la frontiera cu Italia, autoritățile îi transferă pe solicitanții de azil la centrele din Basel sau Kreuzlingen, ambele foarte apropiate de frontiera germană, așa că unii dintre ei încearcă să treacă ilegal în Germania.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german a precizat că poliția federală ia măsuri la granița cu Elveția, 'precum controalele la frontieră, care au fost reinstituite la granița cu Austria pentru a descuraja sau a preveni intrarea' migranților.

Statistici recente arată că Germania a respins mai mulți refugiați la frontieră în 2016 decât în 2015. Până la sfârșitul lui iunie a acestui an, li s-a refuzat intrarea în țară unui număr de 13.324 de persoane, față de 8.913 în întregul an 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…