Germania: Landul Bavaria cere teste obligatorii de coronavirus pentru persoanele întoarse din vacanţă

Germania: Landul Bavaria cere teste obligatorii de coronavirus pentru persoanele întoarse din vacanţă

Landul Bavaria a cerut luni guvernului federal din Germania să clarifice cum se va putea introduce cât mai rapid obligativitatea testării pentru coronavirus în aeroporturi pentru a garanta că întoarcerea persoanelor plecate în vacanţă nu va duce la înmulţirea cazurilor din cea mai mare economie a Europei, relatează Reuters.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat că există tot mai multe îngrijorări că persoanele care se întorc din vacanţă ar putea duce la multe 'situaţii de tip Ischgl', făcând referire la staţiunea de ski din Austria care a fost sursa unora dintre primele cazuri de coronavirus din Germania.

"Avem nevoie de teste în aeroporturi şi avem nevoie de ele cât mai repede posibil", a spus el într-o conferinţă de presă.

"Pregătim totul pentru ca atunci când guvernul federal ne va oferi baza legală, să putem apăsa imediat butonul de start", a adăugat el.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat sâmbătă că guvernul verifică dacă este posibil legal să obligi pe cineva să facă un test, fără a încălca drepturile de bază ale cetăţenilor.

Germania a înregistrat peste 205.000 de cazuri de coronavirus şi peste 9.000 de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski