Germania: Liderul AfD, Alexander Gauland, nu exclude posibilitatea ca partidul să se rupă

Germania: Liderul AfD, Alexander Gauland, nu exclude posibilitatea ca partidul să se rupă

Liderul partidului Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă), Alexander Gauland, ''nu a exclus'' posibilitatea ca partidul să se rupă, relatează luni agenția DPA.

''Nu exlud ca unii s-o urmeze în deșertul politic'', a declarat Gauland la N-TV, referindu-se la refuzul copreședintei partidului, Frauke Petry, de a se alătura grupului parlamentar al AfD.

Frauke Petry a făcut luni un anunț surpriză, spunând că nu se va alătura grupui parlamentar al AfD din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal), invocând declarațiile agresive ale partidului în contextul alegerilor.

Ea a vrut să protesteze astfel împotriva radicalizării din ultimele săptămâni a AfD, care și-a înmulțit atacurile împotriva migranților și musulmanilor. Unii membri ai partidului s-au pronunțat chiar pentru renunțarea la atitudinea de regret pentru crimele naziste.

La alegerile legislative de duminică, AfD a obținut 12,6% din voturi, ceea ce înseamnă că partidul va avea peste 90 de mandate în Bundestag. Va fi pentru prima dată în ultimii 60 de ani când un partid de extrema dreaptă intră în Bundestag.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”