Germania: Liderul AfD, Alexander Gauland, nu exclude posibilitatea ca partidul să se rupă

Germania: Liderul AfD, Alexander Gauland, nu exclude posibilitatea ca partidul să se rupă

Liderul partidului Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă), Alexander Gauland, ''nu a exclus'' posibilitatea ca partidul să se rupă, relatează luni agenția DPA.

''Nu exlud ca unii s-o urmeze în deșertul politic'', a declarat Gauland la N-TV, referindu-se la refuzul copreședintei partidului, Frauke Petry, de a se alătura grupului parlamentar al AfD.

Frauke Petry a făcut luni un anunț surpriză, spunând că nu se va alătura grupui parlamentar al AfD din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal), invocând declarațiile agresive ale partidului în contextul alegerilor.

Ea a vrut să protesteze astfel împotriva radicalizării din ultimele săptămâni a AfD, care și-a înmulțit atacurile împotriva migranților și musulmanilor. Unii membri ai partidului s-au pronunțat chiar pentru renunțarea la atitudinea de regret pentru crimele naziste.

La alegerile legislative de duminică, AfD a obținut 12,6% din voturi , ceea ce înseamnă că partidul va avea peste 90 de mandate în Bundestag. Va fi pentru prima dată în ultimii 60 de ani când un partid de extrema dreaptă intră în Bundestag.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante