Germania: Locuitorii din vest, mai mulţumiţi de situaţia democraţiei decât cei din est (sondaj)

Germania: Locuitorii din vest, mai mulţumiţi de situaţia democraţiei decât cei din est (sondaj)

Germanii sunt în general mulţumiţi de starea democraţiei în ţara lor, însă opiniile diferă foarte mult între locuitorii landurilor din vest şi ai celor din est, conform unui sondaj preluat vineri de DPA.

Conform studiului realizat de institutele Kantar-Enid, circa 37% dintre respondenţi au indicat un nivel ridicat de satisfacţie, iar 45% s-au declarat parţial mulţumiţi de situaţia democraţiei în Germania. Numai 17% au spus că sunt oarecum sau foarte nemulţumiţi.

Studiul a arătat însă diferenţe semnificative între opiniile exprimate de germanii din vestul şi cei din estul ţării. Dintre vest-germani, 45% s-au declarat mulţumiţi, un procent de aproape două ori mai ridicat decât în rândul locuitorilor landurilor fostei Germanii comuniste.

Dintre cei din urmă, numai 22% au spus că sunt mulţumiţi cu actuala stare de lucruri, în timp ce 28% s-au arătat nemulţumiţi, de aproape două ori mai mulţi decât în vestul ţării.

Autorii studiului au scos în evidenţă că anchete anterioare au produs rezultate similare, deşi întrebările şi variantele de răspuns au fost formulate diferit.

Sondajul a fost realizat telefonic, în rândul a 5.585 de persoane adulte, între 26 septembrie şi 17 decembrie 2019, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer, afiliată creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel.

Intervievaţilor li s-a cerut să indice nivelul lor de satisfacţie faţă de starea actuală a democraţiei în Germania, variantele de răspuns mergând de la 'foarte mulţumit' la 'parţial mulţumit' sau 'foarte nemulţumit'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro