Germania: Merkel, întâmpinată cu proteste de activiști de extremă dreapta la un miting de campanie

Germania: Merkel, întâmpinată cu proteste de activiști de extremă dreapta la un miting de campanie

Cancelarul german Angela Merkel a fost întâmpinată sâmbătă cu proteste de către activiști de extremă dreapta la un miting de campanie în orașul Quedlinburg, în centrul Germaniei, relatează DPA.

Demonstranții au afișat pancarte în care își declarau susținerea față de formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD, populistă și antiimigrație), dar unele pe care scria 'Merkel trebuie să plece' și 'Mulțumesc, Merkel', în timp ce protestau zgomotos față de prezența cancelarului în oraș.

'Unii cred că poți răspunde și rezolva problemelor oamenilor în Germania strigând. Eu nu cred asta și sunt sigură că nici majoritatea prezentă astăzi, aici, în această piață', a replicat Angela Merkel, în fața celor 3.000 de persoane venite să o salute.

În discursul său, cancelarul creștin-democrat s-a referit la scandalul emisiilor de CO2 care a zguduit industria auto germană, dna Merkel afirmând că greșelile trebuie îndreptate, iar locurile de muncă în sector păstrate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…