Germania: Merkel răspunde pentru ultima dată la întrebările parlamentarilor în calitate de cancelar

Germania: Merkel răspunde pentru ultima dată la întrebările parlamentarilor în calitate de cancelar

Cancelarul german Angela Merkel este programat să răspundă la întrebări adresate de membri ai Bundestagului pentru ultima dată miercuri, relatează DPA.

Printre altele, ea probabil va fi întrebată despre politicile guvernului în legătură cu coronavirusul.

Politicianul conservator, care a fost la cârma politicii germane timp de peste 15 ani, se retrage în acest an şi intenţionează să nu mai candideze la alegerile pentru Bundestag din septembrie.

Bundestagul se întruneşte în această săptămână pentru ultima sesiune regulată a perioadă legislativă înainte de alegeri.

Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, parlamentul intenţionează de asemenea să discute despre retragerea trupelor NATO din Afganistan. Retragerea a început pe 1 mai şi urmează să fie finalizată până la 11 septembrie cel târziu.

Bundeswehrul a adus de asemenea soldaţi înapoi în Germania. Cea mai mare parte a bazei sale din Mazar-i-Sharif a fost deja predată forţelor afgane.

De la începutul retragerii, talibanii au recapturat 50 de districte. Afganistanul este împărţit în 34 de provincii şi aproximativ 400 de districte.

Bundestagul vrea de asemenea să discute raportul final al unui comitet de anchetă privind taxele de autostradă şi politica locativă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

3 Ceva mai penibil nu există...

4 Așa o fi?

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește