Germania: Militanţi de extrema stângă au atacat o reuniune a extremei dreapte la Koln, un poliţist fiind rănit

Germania: Militanţi de extrema stângă au atacat o reuniune a extremei dreapte la Koln, un poliţist fiind rănit

Un poliţist a fost grav rănit joi seara la Koln în cursul unui atac întreprins de către militanţi de extrema stângă împotriva unei reuniuni publice a partidului de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), relatează vineri AFP.

Partidul AfD, anti-migranţi şi anti-islam, şi-a organizat reuniunea în clădirea unui muzeu, când, în prezenţa poliţiştilor, numeroşi manifestanţi au invadat tribuna.

''Aceste persoane au fost evacuate de către forţele de intervenţie (ale poliţiei), dar a existat rezistenţă. Un poliţist a fost împins de pe podium, a căzut şi a suferit răni foarte importante'', a indicat poliţia din Koln în comunicatul său, difuzat în noapte de joi spre vineri.

Agentul a fost spitalizat, potrivit sursei, care nu precizează natura rănilor.

Nimeni nu a fost arestat, dar poliţia a dezvălui identitatea a circa patruzeci de persoane în scopul de a demara urmăriri în justiţie pentru încălcarea legii privind adunările şi rezistenţa opusă funcţionarilor poliţiei.

Stânga şi dreapta radicale din Germania sunt în mod constant implicate în violenţe.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren