Germania: Ministrul de interne susține extinderea supravegherii video în locurile publice

Germania: Ministrul de interne susține extinderea supravegherii video în locurile publice

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere s-a pronunțat pentru extinderea supravegherii video în locurile publice, afirmând că în acest fel va spori securitatea prin identificarea infractorilor, transmite joi dpa.

Dacă perioada de probă de șase luni, introdusă la o gară din Berlin, se va dovedi o reușită, atunci ar fi 'un incredibil câștig pentru securitate', a declarat De Maiziere pentru postul public de televiziune ARD.

Începând cu data de 1 august, trei camere de filmat au fost instalate la intrările și ieșirile gării Berlin Suedkreuz și în zona scărilor rulante.

Supravegherea video constituie un subiect politic sensibil ținând cont de legile stricte privind viața privată. Organizațiile care militează pentru protecția datelor personale au criticat programul-pilot aflat în desfășurare la nodul de transport Berlin Suedkreuz.

Thomas de Maiziere a explicat că proiectul vizează identificarea infractorilor ce 'reprezintă o amenințare pentru public'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…