Germania: Ministrul integrării respinge apelurile de amânare a şcolii din cauza limbii

Germania: Ministrul integrării respinge apelurile de amânare a şcolii din cauza limbii

Comisarul german pentru integrare Annette Widmann-Mauz nu se gândeşte prea mult la o propunere controversată a parlamentarului conservator Carsten Linnemann de a forţa copiii cu slabe cunoştinţe de limbă germană să îşi amâne intrarea în şcoala primară, relatează marţi DPA.

Linnemann vrea de asemenea să introducă un program de educaţie preşcolară pentru copiii cu slabe cunoştinţe de germană.

"Învăţământul obligatoriu nu trebuie zdruncinat", a declarat Widmann-Mauz marţi pentru ziarul Rheinische Post.

"Cu toate acestea, avem nevoie de sprijin în domeniul cunoaşterii limbii chiar de la început", a mai spus ea, cerând teste de limbă obligatorii şi programe de asistenţă care să înceapă cât mai devreme.

Widmann-Mauz a discutat despre o iniţiativă corespunzătoare cu miniştrii conservatori ai educaţiei la o conferinţă a miniştrilor culturii din landurile germane.

Ea a mai spus că profesorii merită mai mult sprijin în viaţa lor zilnică, de exemplu prin creşterea pregătirii în domeniul limbii în şcoli şi echipe mixte cu asistenţi sociali, educatori şi psihologi sociali.

"Trebuie să-i facem şi pe părinţi mai responsabili. Pentru că educaţia este crucială pentru integrarea şi perspectivele viitoare ale tuturor copiilor", a spus ea.

Mai înainte în această săptămână, Linnemann, citată de asemenea de Rheinische Post, s-a referit la "noi societăţi paralele" în Germania.

"Nu este suficient să se efectueze anchete de cunoaştere a limbii pentru copii de 4 ani, trebuie de asemenea să existe consecinţe", a notat Linnemann. "Pe scurt: Un copil care abia vorbeşte şi înţelege germana nu are ce căuta la o şcoală primară", a subliniat ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…