Germania: Ministrul integrării respinge apelurile de amânare a şcolii din cauza limbii

Germania: Ministrul integrării respinge apelurile de amânare a şcolii din cauza limbii

Comisarul german pentru integrare Annette Widmann-Mauz nu se gândeşte prea mult la o propunere controversată a parlamentarului conservator Carsten Linnemann de a forţa copiii cu slabe cunoştinţe de limbă germană să îşi amâne intrarea în şcoala primară, relatează marţi DPA.

Linnemann vrea de asemenea să introducă un program de educaţie preşcolară pentru copiii cu slabe cunoştinţe de germană.

"Învăţământul obligatoriu nu trebuie zdruncinat", a declarat Widmann-Mauz marţi pentru ziarul Rheinische Post.

"Cu toate acestea, avem nevoie de sprijin în domeniul cunoaşterii limbii chiar de la început", a mai spus ea, cerând teste de limbă obligatorii şi programe de asistenţă care să înceapă cât mai devreme.

Widmann-Mauz a discutat despre o iniţiativă corespunzătoare cu miniştrii conservatori ai educaţiei la o conferinţă a miniştrilor culturii din landurile germane.

Ea a mai spus că profesorii merită mai mult sprijin în viaţa lor zilnică, de exemplu prin creşterea pregătirii în domeniul limbii în şcoli şi echipe mixte cu asistenţi sociali, educatori şi psihologi sociali.

"Trebuie să-i facem şi pe părinţi mai responsabili. Pentru că educaţia este crucială pentru integrarea şi perspectivele viitoare ale tuturor copiilor", a spus ea.

Mai înainte în această săptămână, Linnemann, citată de asemenea de Rheinische Post, s-a referit la "noi societăţi paralele" în Germania.

"Nu este suficient să se efectueze anchete de cunoaştere a limbii pentru copii de 4 ani, trebuie de asemenea să existe consecinţe", a notat Linnemann. "Pe scurt: Un copil care abia vorbeşte şi înţelege germana nu are ce căuta la o şcoală primară", a subliniat ea.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS