Germania: O coaliție cu SPD este 'cea mai bună opțiune', potrivit CSU

Germania: O coaliție cu SPD este 'cea mai bună opțiune', potrivit CSU

O coaliție reînnoită între conservatorii cancelarului german Angela Merkel și social-democrații din SPD constituie 'cea mai bună opțiune pentru Germania', a declarat duminică Horst Seehofer, liderul CSU, aliat bavarez al CDU, relatează AFP.

La două luni de la alegeri și în pofida recentului eșec al laborioaselor negocieri cu liberalii din FDP și Verzii, Angela Merkel este decisă să formeze un guvern foarte rapid, după cum a declarat sâmbătă pentru a evita un scrutin anticipat cu risc ridicat.

'O alianță între conservatori și SPD este cea mai bună opțiune pentru Germania, mai bună în orice caz decât formatul 'Jamaica' noi alegeri sau un guvern minoritar', a adăugat Seehofer pentru Bild am Sonntag..

Angela Merkel a evocat sâmbătă discuții cu SPD pe baza respectului reciproc și cu necesitatea de a ajunge la un compromis.

Cancelarul urmează să se întâlnească duminică seara cu principalii responsabili ai a CDU.

Această declarație survine după eșuarea, duminica trecută, a negocierilor pentru formarea unui nou guvern între conservatorii cancelarului Merkel — Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și ramura sa bavareză Uniunea Creștin-Socială (CSU)—, Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii) și Verzii (ecologiștii).

Germania este condusă în prezent de un guvern interimar.

În urma rezultatului dezamăgitor înregistrat în alegerile din septembrie, Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliții tripartite inedite la nivel național, așa-numita 'coaliția Jamaica', după culorile negru-galben-verde ale formațiunilor.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…