Germania: Opt răniţi în incendiul unei rafinării

Germania: Opt răniţi în incendiul unei rafinării

Un incendiu izbucnit sâmbătă dimineaţă după o explozie produsă la o rafinărie în sudul Germaniei lângă Ingolstadt a făcut cel puţin opt răniţi, în timp ce aproape 2.000 de locuitori au fost evacuaţi, a anunţat poliţia locală, informează France Presse.

Explozia a avut loc într-un sector de producţie de gaze şi benzină al companiei Bayernoil cu puţin timp înainte de 5.30 (3.30 GMT).

Dintre răniţi, trei au suferit răni "de gravitate medie sau severă", a precizat poliţia într-un comunicat.

Aproximativ 1.800 de locuitori ai localităţilor Vohburg şi Irsching din apropiere de Ingolstadt în Bavaria, care locuiau în apropiere, au fost evacuaţi ca măsură de siguranţă şi au fost conduşi spre gimnazii din împrejurimi.

"Operaţiunile de stingere a flăcărilor continuă", a subliniat poliţia în acest comunicat. Circa 200 de pompieri sunt mobilizaţi.

Echipele de salvare au cerut populaţiei "să ţină uşile şi ferestrele închise din cauza fumului", pe o suprafaţă de 20 de kilometri în jurul focarului incendiului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...