Germania: Partidul de extremă dreapta AfD îşi stabileşte în mai candidaţii la postul de cancelar

Germania: Partidul de extremă dreapta AfD îşi stabileşte în mai candidaţii la postul de cancelar

Candidaţii formaţiunii germane de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania) la postul de cancelar federal urmează să fie stabiliţi în mai, au indicat surse din partid citate sâmbătă de dpa. Unul dintre favoriţi este originar din România, conform biografiei postate pe site-ul partidului.

Membrii AfD vor vota în cadrul unui sondaj desfăşurat online în perioada 17-24 mai.

Vor fi acceptate doar candidaturile în tandem, iar dacă niciun duo nu obţine o majoritate simplă a voturilor exprimate va avea loc un nou vot de departajare.

Înaintea alegerilor federale din 2017, AfD i-a numit candidaţi pe Alice Weidel şi Alexander Gauland şi formaţiunea a încheiat pe poziţia a treia.

În perspectiva alegerilor din septembrie a.c. sunt consideraţi favoriţi Alice Weidel, copreşedintele partidului Tino Chrupalla, deputata Joana Cotar (originară din România, n.red.Agerpres) şi Ruediger Lucassen, liderul partidului din Renania de Nord-Westfalia. Gauland a demisionat din conducerea AfD în 2019.

Nu s-a stabilit însă deocamdată care vor fi tandemurile care vor candida. Liderul partidului nu este neapărat candidatul la postul de cancelar şi candidaturile în tandem sunt frecvente în Germania, aminteşte dpa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...