Germania: Partidul stângii radicale a ales la conducere un tandem feminin în perspectiva alegerilor federale din septembrie

Germania: Partidul stângii radicale a ales la conducere un tandem feminin în perspectiva alegerilor federale din septembrie

Partidul german Die Linke (stânga radicală) a ales sâmbătă în fruntea sa un tandem feminin, care îl va conduce în perspectiva alegerilor legislative federale din septembrie, cu ambiţia de a da un nou elan unei formaţiuni marcate de divizări cronice, transmit AFP şi dpa.

Delegaţii reuniţi într-un congres online, din cauza pandemiei, le-au ales pe Janine Wissler (39 de ani) şi Susanne Hennig-Wellsow (43 de ani) pentru a conduce partidul, aflat în prezent la 7%-8% din intenţiile de vot.

Rezultatul de sâmbătă mai trebuie confirmat printr-un vot prin corespondenţă după congres.

Katja Kipping şi Bernd Riexinger, care au asigurat în tandem şefia Die Linke în ultimii nouă ani, nu au mai candidat.

Wissler şi Hennig-Wellsow au chemat la unitate în partid şi au plasat lupta contra inegalităţilor, accentuate de pandemie, în centrul campaniei pentru alegerile federale de pe 26 septembrie, la care obiectivul Die Linke este un scor de peste 10% din voturi, faţă de puţin peste 9% în urmă cu patru ani.

'Trăim într-o societate de clase pe care criza sanitară o face şi mai evidentă', a declarat Janine Wissler, originară din landul vestic Hessa.

Colega sa, care vine din Turingia (est) - singurul land condus de stânga radicală -, a pledat ca partidul să se pregătească şi pentru responsabilităţi la nivel naţional.

'Să nu mai aşteptăm. Oamenii nu au timp să ne aştepte', a spus ea, pronunţându-se pentru o coaliţie între Partidul Social-Democrat (SPD), Verzii şi Die Linke.

Deocamdată, însă, o astfel de coaliţie nu ar întruni o majoritate, iar social-democraţii şi Verzii nu au lăsat să se înţeleagă în mod clar că i-ar fi favorabili.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 VIDEO „Omor 7-8, ultimul mi-l trag eu în cap“ / Apoi au venit mascații peste el și l-au săltat