Germania: Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili dacă împușcarea tânărului atacator afgan a fost justificată

Germania: Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili dacă împușcarea tânărului atacator afgan a fost justificată

Poliția germană a deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă împușcarea adolescentului afgan care a atacat și rănit cinci persoane într-un tren a fost justificată, a declarat marți un purtător de cuvânt, relatează DPA.

* LIVE UPDATE Atac în Bavaria: Un tânăr afgan a fost împușcat de poliție după un "posibil atentat islamist"

Renate Kuenast, politician proeminent al Partidului Verzilor, a criticat felul în care a acționat poliția, spunând că adolescentul ar fi trebuit imobilizat, nu ucis.

Gruparea teroristă Stat Islamic susține că atacul de luni seară dintr-un tren în landul Bavaria a fost comis de un luptător de-al său, a transmis marți agenția Amaq, apropiată grupării jihadiste, citată de Reuters.

Un tânăr afgan în vârstă de 17 ani, solicitant de azil, a rănit grav luni seară cu toporul și cuțitul patru pasageri ai unui tren din Germania, înainte de a fi ucis de poliție.

Potrivit primelor date ale anchetei, mai mulți martori au declarat că afganul a strigat 'Allahu Akbar' ('Allah este mare'), iar în camera individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecționat artizanal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria