Germania: Poliția a încheiat o operațiune după o alertă de atac în orașul Offenburg

Germania: Poliția a încheiat o operațiune după o alertă de atac în orașul Offenburg

Poliția germană a anunțat că a încheiat o operațiune majoră declanșată în urma primirii unor informații despre un posibil atac, sâmbătă seara, în orașul Offenburg, landul Baden-Wuerttemberg, în sud-vestul țării, în apropierea graniței cu Franța, transmite duminică Reuters.

Poliția a sporit măsurile de securitate în centrul orașului și în mijloacele de transport public, indicând ca o posibilă țintă un club de noapte al cărui nume nu a fost precizat.

Ancheta a continuat, însă nu au fost furnizate detalii despre natura amenințării. Un purtător de cuvânt al poliției din Offenburg nu a oferit informații suplimentare.

Sâmbătă, poliția din landul german Renania de nord — Westfalia a închis un centru comercial după ce serviciile de securitate au alertat în legătură cu un posibil atac.

Autoritățile germane sunt în stare de alertă în fața amenințării jihadiste, în special după atentatul cu camion comis în decembrie la Berlin, atac soldat cu 12 morți și revendicat de gruparea Statul Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?