Germania, pregătită să ofere azil politic dezertorilor ruși

Germania, pregătită să ofere azil politic dezertorilor ruși

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a afirmat într-un interviu, care a fost publicat joi, că Germania este pregătită să primească dezertori din armata rusă „amenințați cu represiuni grave”, relatează AFP, conform Agerpres .

Rușii care fug de înrolare ar putea primi azil politic în Germania. Foto: Arhivă Adevărul

Declarația acesteia vine a doua zi după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, în care sunt vizați circa 300.000 de bărbaţi cu experiență de luptă și specialitate militară.

Cei care i se opun curajos lui Putin şi se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania", a afirmat Faeser în interviul pentru ediţia duminicală a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul Justiției Marco Buschmann a făcut același demers într-o postare publicată, miercuri, pe Twitter utilizând hashtag-ul „mobilizare parțială”, notând că aparent „mulţi ruşi îşi părăsesc ţara”.

Toţi cei care urăsc calea aleasă de Putin şi iubesc democraţia liberală sunt bineveniţi în Germania", a scris Buschmann.

Căpătarea azilului politic nu este, cu toate acestea, ceva automat. Este vorba despre hotărâri individuale care sunt însoțite de un control de securitate, a precizat ministrul de Interne.

Zeci de mii de ruşi au plecat din Rusia după invadarea Ucrainei, fenomen care pare să se fi intensificat după anunţul realizat, miercuri, de către liderul de la Kremlin, conform căruia se va desfășura o mobilizare parţială a rezerviştilor.

Totodată, Faeser a afirmat că Germania a primit deja 438 de opozanți ai Kremlinului, care erau amenințați sau urmăriți de autoritățile ruse, îndeosebi jurnaliști.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu