Germania, pregătită să ofere azil politic dezertorilor ruși

Germania, pregătită să ofere azil politic dezertorilor ruși

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a afirmat într-un interviu, care a fost publicat joi, că Germania este pregătită să primească dezertori din armata rusă „amenințați cu represiuni grave”, relatează AFP, conform Agerpres .

Rușii care fug de înrolare ar putea primi azil politic în Germania. Foto: Arhivă Adevărul

Declarația acesteia vine a doua zi după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, în care sunt vizați circa 300.000 de bărbaţi cu experiență de luptă și specialitate militară.

Cei care i se opun curajos lui Putin şi se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania", a afirmat Faeser în interviul pentru ediţia duminicală a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul Justiției Marco Buschmann a făcut același demers într-o postare publicată, miercuri, pe Twitter utilizând hashtag-ul „mobilizare parțială”, notând că aparent „mulţi ruşi îşi părăsesc ţara”.

Toţi cei care urăsc calea aleasă de Putin şi iubesc democraţia liberală sunt bineveniţi în Germania", a scris Buschmann.

Căpătarea azilului politic nu este, cu toate acestea, ceva automat. Este vorba despre hotărâri individuale care sunt însoțite de un control de securitate, a precizat ministrul de Interne.

Zeci de mii de ruşi au plecat din Rusia după invadarea Ucrainei, fenomen care pare să se fi intensificat după anunţul realizat, miercuri, de către liderul de la Kremlin, conform căruia se va desfășura o mobilizare parţială a rezerviştilor.

Totodată, Faeser a afirmat că Germania a primit deja 438 de opozanți ai Kremlinului, care erau amenințați sau urmăriți de autoritățile ruse, îndeosebi jurnaliști.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

5 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei