Germania: Presiune în creştere asupra sectorului de ambalare a cărnii după noul focar de coronavirus

Germania: Presiune în creştere asupra sectorului de ambalare a cărnii după noul focar de coronavirus

Guvernul german analizează posibilitatea de tragere la răspundere juridică în cazul abatorului din districtul Guetersloh unde peste 1.300 de lucrători au fost depistaţi pozitivi la noul coronavirus, a declarat luni ministrul federal al muncii, Hubertus Heil, la postul public ARD, transmite dpa.

'Cred că trebuie să analizăm opţiunile pentru tragerea la răspundere în baza codului civil în domeniu', a afirmat Hubertus Heil, menţionând costurile implicate de gestionarea măsurilor sanitare şi asupra economiei mai generale.

El a mai spus că se aşteaptă ca Toennies, compania implicată, să 'facă totul' pentru a limita pagubele.

Toennies a afirmat în weekend că ia în calcul să preia toate costurile de testare la COVID-19 în Guetersloh, landul Renania de Nord - Westfalia, unde este situat abatorul în cauză.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, a declarat că legea va fi modificată de la începutul lui 2021 pentru a asigura îmbunătăţirea condiţiilor de lucru.

Landurile şi serviciile vamale au primit deja instrucţiuni să impună controale mai stricte, a spus el la Berlin.

Potrivit ministrului agriculturii, Julia Kloeckner, focarul epidemic de la abatorul Toennies, în care lucrează mulţi muncitori est-europeni, nu este un caz izolat. 'Sistemul nu poate continua în felul acesta', a declarat ea pentru ediţia de luni a cotidianului Passaue Neue Presse.

Julia Kloeckner a exprimat îndoieli că producţia şi livrarea pe sistemul 'exact la timp' este abordarea corectă în domeniul ambalării cărnii.

În opinia lui Norbert Walter-Borjans, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), partener în coaliţia de guvernare de la Berlin, sectorul cărnii a creat un sistem 'în care muncitorii sunt trataţi ca nişte verigi într-un lanţ de aprovizionare. Orice trebuie să fie cât mai ieftin posibil'.

Guvernul trebuie să asigure condiţii bune de lucru pentru angajaţi şi un tratament corect pentru animale, a mai spus social-democratul. 'Desigur, aceasta va face produsele mai scumpe', a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala