Germania: Protest al celor care se opun restricţiilor impuse în gestionarea pandemiei de COVID-19

Germania: Protest al celor care se opun restricţiilor impuse în gestionarea pandemiei de COVID-19

Câteva mii de persoane care se opun măsurilor sanitare impuse de gestionarea pandemiei noului coronavirus s-au adunat duminică la Konstanz, în apropierea graniţei germano-elveţiene, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse de autorităţi după ce, cu o zi înainte, au organizat un lanţ uman, informează AFP.

Organizatorii, care se prezintă ca o adunare pestriţă de "gânditori liberi", au anulat o paradă programată pentru duminică după-amiază, potrivit poliţiei. Ei s-au mulţumit să se întâlnească lângă malul lacului Constanţa, iar participarea părea, atât sâmbătă cât şi duminică, cu mult sub protestele anterioare din Berlin, unde s-au reunit peste 20.000 de manifestanţi.

Cei mai mulţi protestatari nu purtau măşti de protecţie, dar păstrau distanţa de 1.5 metri impusă de autorităţi.

Unii purtau pancarte care îndemnau la "Libertate!" sau denunţau măsurile sanitare adoptate de cancelar: "Pentru libertatea noastră. Împotriva RDG 2.0 a Angelei Merkel".

"Faptul că toţi trebuie să purtăm mască, că elevii sunt obligaţi să poarte mască în şcoli, aceasta este cumva simbolul cel mai evident (...) al unei situaţii actuale complet absurde", a declarat Uwe, un manifestant indignat, în vârstă de 61 de ani.

Sâmbătă, între 10.000 şi 11.000 de persoane au format un lanţ uman pe malul lacului Constanţa, la graniţa dintre Germania, Elveţia şi Austria. Această estimare, furnizată de poliţie, se referă doar la manifestanţii de pe ţărmul german al lacului. Mobilizarea a fost cu mult sub aşteptările organizatorilor, care iniţial intenţionau să înconjoare lacul până în Austria.

Aceste demonstraţii reunesc persoane din diverse categorii, printre care se regăsesc activişti anti-vaccin, adepţi ai teoriilor conspiraţioniste, cetăţeni cu adevărat îngrijoraţi de restricţiile legate de COVID-19, dar şi, din ce în ce mai mult conform autorităţilor, simpatizanţi ai dreptei extreme.

Aceste manifestări au loc într-o perioadă în care se înregistrează o creştere a numărului de infectări în Germania, ţară relativ scutită până acum de pandemia noului coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!