Germania: Rata șomajului a atins un minim istoric de 6,2% în luna ianuarie

Germania: Rata șomajului a atins un minim istoric de 6,2% în luna ianuarie

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în Germania, a înregistrat o scădere peste așteptări în luna ianuarie, în timp ce rata șomajului a atins un nou minim istoric, ceea ce arată o creștere constantă pentru cea mai mare economie europeană în pofida încetinirii de pe piețele emergente, transmite Bloomberg.

Potrivit cifrelor ajustate în funcție de variațiile sezoniere, publicate marți de Oficiul Federal pentru Muncă, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât luna trecută cu 20.000, până la cifra ajustată de 2,73 milioane de persoane, iar rata șomajului a coborât până la 6,2%, cel mai mic nivel înregistrat după reunificare, de la 6,3% în decembrie.

Analiștii intervievați de Bloomberg se așteptau la o scădere cu 8.000 de persoane a numărului de persoane fără un loc de muncă precum și pe menținerea ratei șomajului la 6,3%.

"Evoluția bună de pe piața muncii a continuat la începutul anului", a declarat președintele Oficiului Federal pentru Muncă, Frank-Juergen Weise.

Chiar dacă companiile germane se confruntă în continuare cu riscuri, în primul rând o încetinire a economiei chineze care provoacă turbulențe pe piețele financiare mondiale, gradul de ocupare ridicat și prețul scăzut al petrolului au dus la creșterea cheltuielilor de consum în Germania.

Potrivit celor mai recente prognoze ale Ministerului german al Economiei, cheltuielile de consum vor susține creșterea Produsului Intern Brut în condițiile în care vor înregistra un avans de 2,3% în 2016, comparativ cu un avans de 1,6% preconizat pentru 2015, în timp ce exporturile, motorul tradițional de creștere al economiei germane, ar urma să încetinească la 3,2% în acest an, după un avans de 5,4% în 2015.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”