Germania: Scădere semnificativă a donaţiilor către partidele politice

Germania: Scădere semnificativă a donaţiilor către partidele politice

Partidele politice naţionale din Germania au înregistrat o scădere semnificativă a donaţiilor în acest an, potrivit unor cifre publicate pe site-ul său de parlamentul german, relatează luni dpa.

Valoarea totală a contribuţiilor a scăzut de la 3,1 milioane de euro la 1,2 milioane de euro (de la 3,5 milioane de dolari la 1,3 milioane de dolari), creştin-democraţii conservatori (CDU) şi aliaţii lor bavarezi din Uniunea Creştin-Socială (CSU) suferind cele mai grele "pierderi".

După ce a primit un milion de euro anul trecut, donaţiile pentru CDU au ajuns la doar 335.002 de euro în 2019, în timp ce CSU a primit 95.000 de euro, faţă de 625.000 euro anul trecut. Totuşi, CDU rămâne partidul care beneficiază cel mai mult de pe urma donaţiilor.

La fel ca anul trecut, Alternativa pentru Germania, de extremă dreapta, nu a primit o contribuţie unică de mare valoare.

Social-democraţii au pierdut la rândul lor mai mult de jumătate din finanţarea prin donaţii, primind 156.600 de euro până la jumătatea lunii decembrie. AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Mihaela Toth, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: www.bundestag.de


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”