Germania: Schulz o critică pe Merkel pentru că nu îndrănește să intre în conflict cu Trump

Germania: Schulz o critică pe Merkel pentru că nu îndrănește să intre în conflict cu Trump

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, candidatul formațiunii sale la funcția de cancelar, a criticat-o pe rivala sa, actuala șefă a executivului de la Berlin, Angela Merkel, pentru că nu i se opune mai ferm președintelui american Donald Trump, transmite DPA.

'Cancelarul german trebuie să îndrăznească din când în când să intre în conflict cu președintele american. Până acum ea a rămas mereu în abstract', a afirmat Schulz, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, ediția duminicală a cotidianului cu același nume.

'Din când în când îi poți răspunde unui președinte cu un 'nu' clar. I-aș spune lui Trump: 'Gândirea dumneavoastră în legătură cu consolidarea militară, care nu se justifică prin nimic, nu este și a noastră'', a adăugat Schulz.

El a afirmat că aceste critici nu o vizează 'doar pe dna Merkel', ci și pe ceilalți lideri care vor participa la reuniunea G20 de la Hamburg.

'Summitul G20 va fi un summit al declarațiilor neconstrângătoare. Guvernele democratice ar trebui să se întrebe dacă vor să semneze documente de consens minim cu autocrați. În loc de aceasta, ar trebui să se diferențieze în ce privește protecția mediului, migrația și politica de dezvoltare', a apreciat liderul SPD.

'Trebuie să-i facem concesii lui Trump, lui Erdogan, lui Putin? Nu,' a mai spus Martin Schulz în interviul pentru Welt am Sonntag.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Zvonuri...

3 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

4 Așa o fi?

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public