Germania: Seehofer consideră politica privind refugiații drept cauza înfrângerii la alegerile din Mecklenburg-Pomerania Inferioară

Germania: Seehofer consideră politica privind refugiații drept cauza înfrângerii la alegerile din Mecklenburg-Pomerania Inferioară

Ministrul președinte al landului german Bavaria, Horst Seehofer, un aliat politic cheie al cancelarului german Angela Merkel, a criticat-o marți pe șefa executivul federal, spunând că politicile ei, pe care le acuză pentru înfrângerea umilitoare la alegerile de duminică din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, trebuie să fie revizuite, relatează agenția DPA.

Rezultatele ''dezastruoase'' la alegerile de duminică din Mecklenburg-Pomerania Inferioară (est) sunt din cauza politicii liberale ale Angelei Merkel privind refugiații, a declarat Seehofer în cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Comentariile sale pun în evidență divizările profunde din cadrul coaliției de guvernare a cancelarului provocate de sosirea, anul trecut, a circa un milion de refugiați în Germania. Presiunile asupra serviciilor sociale, precum și o serie de atacuri teroriste având legătură cu refugiați, au pus la încercare voința germanilor de a o susține pe Angela Merkel în ce privește primirea de nou-sosiți.

Seehofer este și șeful Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU, partidul dnei Merkel), CDU și CSU fiind aliați în parlamentul național.

''Situația este extrem de amenințătoare pentru CDU-CSU'', a afirmat Seehofer, insistînd asupra faptului că oamenii nu vor ''această politică a Berlinului''.

Potrivit unor sondaje de opinie, bătălia dintre Merkel și Seehofer pe tema refugiaților a fost un factor major în scăderea sprijinului pentru CDU-CSU. CDU a ajuns pe un umilitor loc trei la alegerile de duminică din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară ca urmare a creșterii sprijinului pentru noul partid populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră