Germania: Seehofer consideră politica privind refugiații drept cauza înfrângerii la alegerile din Mecklenburg-Pomerania Inferioară

Ministrul președinte al landului german Bavaria, Horst Seehofer, un aliat politic cheie al cancelarului german Angela Merkel, a criticat-o marți pe șefa executivul federal, spunând că politicile ei, pe care le acuză pentru înfrângerea umilitoare la alegerile de duminică din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, trebuie să fie revizuite, relatează agenția DPA.

Rezultatele ''dezastruoase'' la alegerile de duminică din Mecklenburg-Pomerania Inferioară (est) sunt din cauza politicii liberale ale Angelei Merkel privind refugiații, a declarat Seehofer în cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Comentariile sale pun în evidență divizările profunde din cadrul coaliției de guvernare a cancelarului provocate de sosirea, anul trecut, a circa un milion de refugiați în Germania. Presiunile asupra serviciilor sociale, precum și o serie de atacuri teroriste având legătură cu refugiați, au pus la încercare voința germanilor de a o susține pe Angela Merkel în ce privește primirea de nou-sosiți.

Seehofer este și șeful Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU, partidul dnei Merkel), CDU și CSU fiind aliați în parlamentul național.

''Situația este extrem de amenințătoare pentru CDU-CSU'', a afirmat Seehofer, insistînd asupra faptului că oamenii nu vor ''această politică a Berlinului''.

Potrivit unor sondaje de opinie, bătălia dintre Merkel și Seehofer pe tema refugiaților a fost un factor major în scăderea sprijinului pentru CDU-CSU. CDU a ajuns pe un umilitor loc trei la alegerile de duminică din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară ca urmare a creșterii sprijinului pentru noul partid populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…