Germania: Şefa CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, nu va candida la postul de cancelar şi va renunţa la conducerea partidului (surse)

Germania: Şefa CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, nu va candida la postul de cancelar şi va renunţa la conducerea partidului (surse)

Lidera Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata cancelarului Angela Merkel, nu va candida pentru funcţia de şef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021, transmit luni agenţiile internaţionale de presă, citând surse din cadrul formaţiunii.

Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK, cum mai este cunoscută) a comunicat conducerii partidului la Berlin şi că va demisiona de la şefia acestuia, a declarat un purtător de cuvânt al CDU luni.

AKK, în vârstă de 57 de ani, era creditată drept succesoare a Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat de pe scena politică.

Annegret Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra partidului şi a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din Turingia, când membri ai CDU au votat săptămâna trecută alături de Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului.

Kramp-Karrenbauer a afirmat că are în plan un proces de selectare a candidatului CDU la funcţia de cancelar în această vară, înainte de a demisiona de la conducerea partidului.

Potrivit surselor, Angela Merkel doreşte ca Annegret Kramp-Karrenbauer să rămână în funcţia de ministru al apărării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria