Germania și Bulgaria au raportat cazuri de gripă aviară

Germania și Bulgaria au raportat cazuri de gripă aviară

Germania a descoperit o rață sălbatică infectată cu virusul H5N8 în landul Saxonia Inferioară, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE), care citează informații de la Ministerul Agriculturii din Berlin, transmite Reuters.

Sursa foto: www.fwi.co.uk

În august fusese raportat un caz de gripă aviară la lebede sălbatice în Germania, unul din multele state europene unde s-au descoperit astfel de cazuri anul trecut.

În perioada noiembrie 2016 — martie 2017, Germania a sacrificat în fermele avicole peste 700.000 de păsări, pentru a combate epidemia.

Tot luni, Organizația Mondială a Sănătății Animalelor a informat că s-au descoperit cazuri de gripă aviară în Bulgaria, în nord-est (Dobric) și în sud (Uzundzhovo). Aproape 500 de păsări au murit din cauza gripei aviare și peste 10.000 au fost sacrificate.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…