Germania și Franța îl susțin pe premierul Rajoy în criza catalană, considerată de Emmanuel Macron 'o afacere internă spaniolă'

Germania și Franța îl susțin pe premierul Rajoy în criza catalană, considerată de Emmanuel Macron 'o afacere internă spaniolă'

Guvernul german condus de cancelarul Angela Merkel a anunțat vineri că nu recunoaște declarația de independență a Cataloniei adoptată de parlamentul regional catalan, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron a spus că singurul interlocutor din Spania este premierul Mariano Rajoy, transmite agenția EFE.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a precizat într-un comunicat faptul că Berlinul susține 'poziția clară' a lui Mariano Rajoy pentru apărarea 'ordinii constituționale' în Spania.

'Am spus-o mereu: unicul interlocutor în Spania este Mariano Rajoy', a menționat la rândul său președintele Emmanuel Macron în fața presei, în timpul unei vizite la baza aerospațială de la Kourou (Guyana Franceză).

De asemenea, președintele Franței a insistat că actuala criză din Catalonia 'este o afacere internă spaniolă'.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție în care proclamă regiunea un "stat independent luând forma unei Republici", o ruptură fără precedent în Spania, la care Madridul a ripostat suspendând autonomia acestei provincii, în virtutea articolului 155 din Constituția Spaniei, iar premierul Mariano Rajoy a promis că va "restaura legalitatea" în Catalonia și a lansat un apel la calm.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante