Germania: Sirianul care a comis atentatul cu bombă de la Ansbach făcuse apel într-o înregistrare la comiterea de noi atacuri

Germania: Sirianul care a comis atentatul cu bombă de la Ansbach făcuse apel într-o înregistrare la comiterea de noi atacuri

Sirianul care a provocat rănirea a 15 persoane după ce s-a aruncat în aer, în noaptea de duminică spre luni, în sudul Germaniei, făcuse un apel la comiterea de noi atacuri într-o înregistrare video, informează marți grupul de monitorizare SITE, citând agenția de știri a Stat Islamic Amaq, relatează Reuters.

Atacul care a avut loc duminică în fața locului de desfășurare a unui festival de muzică din Ansbach, un oraș cu 40.000 de locuitori aflat la sud-vest de Nurnberg, a fost cel de al patrulea act de violență comis de bărbați din Orientul Mijlociu sau Asia împotriva civililor într-o săptămână.

Ministrul bavarez de interne Joachim Herrmann a anunțat luni că pe telefonul mobil al bărbatului care s-a aruncat în aer a fost găsită o înregistrare video în care acesta jură credință Stat Islamic.

SITE relatează că sirianul ar fi afirmat în înregistrare că se află la Ansbach într-o 'operațiune de căutare a martiriului' și a făcut apel la comiterea mai multor atacuri.

El a spus că atacul din Ansbach reprezintă un răspuns la 'crimele comise de coaliție în colaborare cu Germania, bombardând și ucigând bărbați, femei și copii'.

Parlamentul german a aprobat în decembrie planurile de alăturare a țării la campania militară împotriva Stat Islamic în Siria, într-o misiune care include trimiterea de avioane de recunoaștere, o fregată, avioane de realimentare și personal militar.

Germania nu s-a alăturat însă unor țări precum Marea Britanie, Franța, SUA și Rusia în lansarea de lovituri aeriene, notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...