Germania: Site-ul unui vicepreședinte al CDU, ținta a mii de atacuri cibernetice având ca sursă adrese de IP din Rusia

Germania: Site-ul unui vicepreședinte al CDU, ținta a mii de atacuri cibernetice având ca sursă adrese de IP din Rusia

Julia Kloeckner, vicepreședinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), formațiunea cancelarului german Angela Merkel, a declarat luni că site-ul său a fost ținta a mii de atacuri cibernetice - multe dintre ele având ca sursă adrese de IP din Rusia - înainte de dezbaterea televizată de duminică între Merkel și rivalul său social-democratul Martin Schulz înaintea alegerilor din 24 septembrie, relatează Reuters.

Serviciile de informații germane și oficiali guvernamentali și-au exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea că Moscova ar putea încerca să intervină în alegerile naționale din 24 septembrie. Rusia a negat în mod repetat că încearcă să influențeze alegeri din străinătate.

Julia Kloeckner a declarat luni că site-ul ei politic a fost ținta a circa 3.000 de atacuri cibernetice duminică, înainte de dezbaterea televizată între Angela Merkel și Martin Schulz.

Urmând modelul unor atacuri cibernetice anterioare, sediul CDU din landul Renania-Palatinat, unde Julia Kloeckner este lider al partidului, a fost de asemenea ținta unor 'atacuri masive' înaintea dezbaterii, a mai spus ea.

'Mulți dintre expeditori au adrese IP din Rusia', a adăugat Kloeckner.

Autoritățile germane au acuzat grupul de hackeri rus APT 28, având legături cu Moscova, pentru o serie de atacuri cibernetice îndreptate împotriva parlamentului german, a unor parlamentari germani, partide politice și grupuri de reflecție, atacuri produse în vara anului 2015.

Julia Kloeckner nu a precizat cum au fost descoperite atacurile.

Agenția federală de protecție cibernetică (BSI) din Germania a afirmat că are cunoștință de aceste incidente și se află în contact cu sediul CDU din Renania-Palatinat, a spus un purtător de cuvânt al BSI.

Hans-Georg Maassen, șeful serviciului german de informații interne (BfV), a declarat în luna iulie că Berlinul se așteaptă ca Rusia să încerce să influențeze alegerile din septembrie și că el bănuiește că președintele rus Vladimir Putin ar prefera un alt cancelar în locul Angelei Merkel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

2 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

3 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

4 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

5 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“