Germania: SPD ar putea ieşi din coaliţie în urma numirii Ursulei von der Leyen (Sigmar Gabriel)

Germania: SPD ar putea ieşi din coaliţie în urma numirii Ursulei von der Leyen (Sigmar Gabriel)

Sigmar Gabriel, fost lider al social-democraţilor germani şi ex-ministru de externe, a sugerat că partidul său s-ar putea retrage din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul conservator Angela Merkel din cauza numirii Ursulei von der Leyen, ministru al apărării în cabinetul federal, în postul de preşedinte al Comisiei Europene, transmite Reuters.

'Dacă Merkel o numeşte pe von der Leyen fără o decizie a cabinetului, aceasta este o încălcare gravă a regulilor guvernului federal - şi un motiv de retragere din guvern', a declarat Sigmar Gabriel pentru publicaţia germană Der Spiegel.

Liderii UE s-au pus de acord marţi seară, la finalul unui summit maraton, asupra numelui succesorului lui Jean-Claude Juncker la şefia executivului comunitar, alegerea oprindu-se în cele din urmă asupra actualului ministru al apărării german, creştin-democrata Ursula von der Leyen, o apropiată a cancelarului.

Angela Merkel a declarat marţi că s-a abţinut de la votul privind numirea Ursulei von der Leyen, din cauza divergenţelor din coaliţie pe acest subiect.

În opinia lui Sigmar Gabriel, numirea Ursulei von der Leyen este 'un gest fără precedent de şmecherie politică'.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români