Germania stabilește reguli pentru integrarea refugiaților

Germania stabilește reguli pentru integrarea refugiaților

Germania s-a dotat joi cu o lege care stabilește regulile pentru integrarea refugiaților, drepturile și obligațiile lor, în urma sosirii a peste un milion de migranți în această țară anul trecut, relatează DPA și AFP.

Textul, adoptat de camera inferioară a parlamentului federal german (Bundestag) și care urmează să fie validat definitiv vineri în Bundesrat (camera legislativă superioară), constituie o premieră în Germania.

Principalele dispoziții ale legii sunt cunoscute încă de la finalul lunii aprilie. Între alte măsuri, autoritățile germane vor atribui un loc de rezidență solicitanților de azil recunoscuți, pentru a-i repartiza mai bine pe teritoriu și a evita astfel crearea de ghetto-uri. În cazul infracțiunilor comise de solicitanți de azil, sunt prevăzute penalități și sancțiuni.

Germania nu va acorda dreptul de ședere pe termen lung refugiaților care nu vor face eforturi suficiente pentru a se integra, în special prin învățarea limbii germane.

''Stăpânirea limbii este necesară și pentru o ședere temporară'' în Germania, menționează noul text legislativ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro