Germania: Succesoarea lui Merkel la conducerea CDU deplânge 'cruciadele' împotriva maşinilor Diesel

Şefa conservatorilor germani, Annegret Kramp-Karrenbauer, a acuzat luni organizaţiile de mediu că poartă "cruciade" împotriva maşinilor diesel şi a spus că interdicţiile de circulaţie ameninţă sute de mii de locuri de muncă, relatează Reuters.

Făcând referire la organizaţia neguvernamentală de mediu DUH, care a lansat acţiuni în justiţie pentru a interzice cele mai poluante maşini diesel din oraşe, ea a spus că "DUH face o treabă bună, dar există o impresie tot mai mare că se duc cruciade împotriva (maşinilor) diesel".

"Faptul că sute de mii de locuri de muncă depind de industria (auto) este un aspect deseori uitat", a spus la postul n-tv Kramp-Karrenbauer, care a decembrie în câştigat cursa pentru succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU).

Luna trecută, guvernul a eliminat obstacolele juridice pentru ca producătorii auto să poată moderniza sistemele uzate de filtrare a emisiilor la maşinile diesel mai vechi ca mijloc de a evita interzicerea circulaţiei unor vehicule.

Producătorii auto au fost obligaţi să ia în considerare modernizarea sistemelor uzate de tratare la maşinile vechi după ce mai multe oraşe germane au început să interzică vehiculele diesel puternic poluante pentru a reduce poluarea.

Această luptă asupra reviziilor este cel mai nou efect al scandalului privind emisiile false declanşat de Volkswagen în 2015 după ce producătorul auto a recunoscut că a ascuns de autorităţi în mod sistematic niveluri ilegale de poluare.

Politicienii germani au fost criticaţi pentru că au reacţionat prea lent la scandalul în legătură cu Diesel, care ameninţă viitorul unei industrii ce asigură circa 800.000 de locuri de muncă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă