Germania: Succesoarea lui Merkel la conducerea CDU deplânge 'cruciadele' împotriva maşinilor Diesel

Germania: Succesoarea lui Merkel la conducerea CDU deplânge 'cruciadele' împotriva maşinilor Diesel

Şefa conservatorilor germani, Annegret Kramp-Karrenbauer, a acuzat luni organizaţiile de mediu că poartă "cruciade" împotriva maşinilor diesel şi a spus că interdicţiile de circulaţie ameninţă sute de mii de locuri de muncă, relatează Reuters.

Făcând referire la organizaţia neguvernamentală de mediu DUH, care a lansat acţiuni în justiţie pentru a interzice cele mai poluante maşini diesel din oraşe, ea a spus că "DUH face o treabă bună, dar există o impresie tot mai mare că se duc cruciade împotriva (maşinilor) diesel".

"Faptul că sute de mii de locuri de muncă depind de industria (auto) este un aspect deseori uitat", a spus la postul n-tv Kramp-Karrenbauer, care a decembrie în câştigat cursa pentru succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU).

Luna trecută, guvernul a eliminat obstacolele juridice pentru ca producătorii auto să poată moderniza sistemele uzate de filtrare a emisiilor la maşinile diesel mai vechi ca mijloc de a evita interzicerea circulaţiei unor vehicule.

Producătorii auto au fost obligaţi să ia în considerare modernizarea sistemelor uzate de tratare la maşinile vechi după ce mai multe oraşe germane au început să interzică vehiculele diesel puternic poluante pentru a reduce poluarea.

Această luptă asupra reviziilor este cel mai nou efect al scandalului privind emisiile false declanşat de Volkswagen în 2015 după ce producătorul auto a recunoscut că a ascuns de autorităţi în mod sistematic niveluri ilegale de poluare.

Politicienii germani au fost criticaţi pentru că au reacţionat prea lent la scandalul în legătură cu Diesel, care ameninţă viitorul unei industrii ce asigură circa 800.000 de locuri de muncă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale