Germania suspendă provizoriu ajutorul de dezvoltare acordat palestinienilor

Germania suspendă provizoriu ajutorul de dezvoltare acordat palestinienilor

Germania a anunțat că „suspendă provizoriu” ajutorul de dezvoltare pentru Teritoriile palestiniene în aşteptarea unei verificări” asupra utilizării acestuia, a indicat luni o purtătoare de cuvânt a Ministerului Dezvoltării german.

Război în Israel FOTO Profimedia

Anunțul vine la două zile după ce mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a întreprins un atac surpriză asupra Israelului.

Asta înseamnă că ajutorul nu se alocă pentru moment, pe timpul verificării, dar nu înseamnă că a fost oprit definitiv”, a precizat aceeaşi purtătoare de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă la guvern.

Potrivit reprezentantei sale, Ministerul Dezvoltării s-a angajat să aloce în Teritoriile palestiniene un ajutor financiar de „aproximativ 125 milioane de euro, în numele cooperării bilaterale pentru dezvoltare, în acest an şi anul viitor”, citează Agerpres.

Proiectele finanţate vizează în special „alimentarea şi evacuarea apei dintr-o uzină de desalinizare, formarea profesională, crearea de locuri de muncă pentru tineri , securitatea alimentară”, a menţionat ea.

În schimb, ajutorul umanitar provenind din bugetul Ministerului german de Externe nu a fost suspendat, căci acest ajutor "este utilizat pentru a salva vieţi", a subliniat un purtător de cuvânt al acestui minister. Pentru acest an, respectivul ajutor se ridică la 73 milioane de euro.

Guvernul austriac a anunţat anterior suspendarea programelor sale de ajutor pentru dezvoltare în Teritoriile palestiniene, ca reacţie la ofensiva mişcării islamiste Hamas împotriva Israelului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?