Germania: Sute de manifestanţi la Munchen împotriva lockdown-ului

Germania: Sute de manifestanţi la Munchen împotriva lockdown-ului

Mai multe sute de persoane au participat duminică la Munchen la un protest faţă de restricţiile impuse în Germania din cauza coronavirusului, scrie dpa.

O defilare cu maşini a circulat prin mai multe zone din centrul oraşului la lăsarea serii, cu aproximativ 200 de persoane în 95 de autovehicule, a informat poliţia locală.

A doua adunare cu până la 250 de persoane a avut loc ulterior în Geschwister-Scholl-Platz. Au fost prezenţi şi 12 contramanifestanţi.

Poliţia a înregistrat mai multe încălcări ale regulilor de purtare a măştii.

Pentru a supraveghea desfăşurarea paşnică a protestelor, 500 de membri ai forţelor de ordine au fost trimişi în misiune.

În cadrul restricţiilor, decise la mijlocul lunii decembrie, majoritatea afacerilor, hotelurilor şi şcolilor sunt închise în Germania.

Nemulţumirea faţă de gestionarea de către guvern a crizei pandemiei de coronavirus este în creştere în Germania, relevă un nou sondaj YouGov dat publicităţii cu câteva zile înainte ca liderii de landuri şi federali să ia decizii privind continuarea lockdownului naţional după 14 februarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /