Germania: Tineretul creştin-democrat aplaudă poziţia ambasadorului SUA şi o critică pe Angela Merkel

Germania: Tineretul creştin-democrat aplaudă poziţia ambasadorului SUA şi o critică pe Angela Merkel

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a fost aplaudat vineri de tineretul creştin-democrat când a cerut guvernului de la Berlin să cheltuiască mai mult pentru apărare, relatează DPA.

La o reuniune a Uniunii Tineretului (Junge Union - JU, organizaţia de tineret a blocului creştin-democrat CDU/CSU), Grenell a reluat insistenţele preşedintelui american, Donald Trump, care i-a cerut cancelarului german, Angela Merkel, să aloce 2% din PIB pentru apărare. În prezent, Germania cheltuieşte în acest domeniu doar 1,25% din produsul intern brut, în timp ce SUA, care alocă în scopuri militare 3,5% din PIB, consideră insuficiente contribuţiile financiare ale multor ţări membre NATO.

Liderul JU, Paul Ziemiak, a declarat cu aceeaşi ocazie că guvernul german de coaliţie "se poticneşte dintr-o reuniune de criză în alta, este preocupat doar de sine şi nu de problemele ţării" şi a cerut mai multă deschidere pentru schimbare.

Coaliţia condusă de Merkel s-a confruntat începând din iunie cu două conflicte interne majore: politica de migraţie şi poziţia faţă de extrema dreaptă a fostului şef al serviciului de informaţii, Hans-Georg Maassen. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...