Germania: Tineretul creştin-democrat aplaudă poziţia ambasadorului SUA şi o critică pe Angela Merkel

Germania: Tineretul creştin-democrat aplaudă poziţia ambasadorului SUA şi o critică pe Angela Merkel

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a fost aplaudat vineri de tineretul creştin-democrat când a cerut guvernului de la Berlin să cheltuiască mai mult pentru apărare, relatează DPA.

La o reuniune a Uniunii Tineretului (Junge Union - JU, organizaţia de tineret a blocului creştin-democrat CDU/CSU), Grenell a reluat insistenţele preşedintelui american, Donald Trump, care i-a cerut cancelarului german, Angela Merkel, să aloce 2% din PIB pentru apărare. În prezent, Germania cheltuieşte în acest domeniu doar 1,25% din produsul intern brut, în timp ce SUA, care alocă în scopuri militare 3,5% din PIB, consideră insuficiente contribuţiile financiare ale multor ţări membre NATO.

Liderul JU, Paul Ziemiak, a declarat cu aceeaşi ocazie că guvernul german de coaliţie "se poticneşte dintr-o reuniune de criză în alta, este preocupat doar de sine şi nu de problemele ţării" şi a cerut mai multă deschidere pentru schimbare.

Coaliţia condusă de Merkel s-a confruntat începând din iunie cu două conflicte interne majore: politica de migraţie şi poziţia faţă de extrema dreaptă a fostului şef al serviciului de informaţii, Hans-Georg Maassen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”