Germania: Trei persoane arestate sub bănuiala că au ajutat un terorist să pună la cale un atac

Germania: Trei persoane arestate sub bănuiala că au ajutat un terorist să pună la cale un atac

Autoritățile germane au arestat trei persoane acuzate că au acordat ajutor unui terorist la pregătirea unui atac, au indicat vineri procurorii din Celle (landul Saxonia inferioară, nord-vest), transmite DPA.

Este vorba de doi bărbați și o femeie, originari din Afganistan, Turcia și Germania, care l-au ajutat pe așa-numitul Sascha L., arestat în februarie și bănuit că pregătea un atac cu bombă împotriva unor polițiști sau militari.

Cei trei au fost arestați joi noaptea în trei orașe diferite, respectiv la Koln, Buende, situat la circa 250 km nord de Koln, și Hildesheim, la cca 350 km nord-est de Koln. Ei sunt acuzați că l-au susținut și încurajat pe Sascha L. în pregătirile sale.

Potrivit anchetatorilor, Sascha L., originar din Northeim (centru), fost simpatizant neonazist considerat în prezent salafist, a mărturisit că intenționa să atragă victime în capcană pentru a le ucide apoi cu un dispozitiv exploziv improvizat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...