Germania: Un extremist, 'Cetățean al Reichului', condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui polițist

Germania: Un extremist, 'Cetățean al Reichului', condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui polițist

Un extremist de dreapta, membru al unui grup care încă mai crede în epoca "Reichului" german al lui Adolf Hitler din cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost condamnat luni la închisoare pe viață pentru uciderea unui polițist anul trecut, a anunțat presa germană, informează Reuters.

Acest bărbat, cunoscut doar ca Wolfgang P. din cauza regulilor impuse de instanța germană, a deschis focul în direcția polițiștilor care încercau să-i percheziționeze apartamentul pentru deținere ilegală de arme în octombrie anul trecut, ucigându-l pe unul dintre ei.

Mișcarea Reichsbuerger (Cetățeni ai Reichului), despre care autoritățile cred că poate avea până la 900 de membri extremiști de dreapta, consideră că statul german modern este nelegitim.

Membrii săi afirmă că se supun doar Reichului german, în ciuda abolirii sale în 1945. După această crimă, serviciile de informații interne germane au plasat mișcarea sub observație, considerându-o un posibil grup extremist neconstituțional.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”