Germania: Un suspect reţinut în cazul uciderii liderului politic CDU din landul Hesse

Germania: Un suspect reţinut în cazul uciderii liderului politic CDU din landul Hesse

Poliţia germană a reţinut provizoriu un suspect în cazul uciderii oficialului Walter Lübcke (65 de ani) care a fost găsit împuşcat în cap pe terasa casei sale din Wolfhagen, la marginea oraşului Kassel pe 2 iunie, transmite dpa.

Purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă a refuzat să furnizeze detalii suplimentare despre suspect, invocând investigaţia aflată în curs de desfăşurare.

Conform informaţiilor publicate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, persoana reţinută este un tânăr care avea legături în plan privat cu politicianul decedat.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost supus unui interogatoriu sâmbătă după-amiaza. Conform unor surse apropiate anchetei, se pare că ucigaşul a fost identificat.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit ''trădător'' şi a publicat adresa domiciliului său. Deocamdată nu există indicii că uciderea sa are legătură cu aceste ameninţări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Așa o fi?

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!