Germania: Un tribunal decide împotriva statutului automat de refugiat pentru sirieni

Germania: Un tribunal decide împotriva statutului automat de refugiat pentru sirieni

Sirienii care au fugit de războiul civil din țara lor nu au dreptul automat la statutul de refugiat în virtutea Convenției de la Geneva, a decis un tribunal german marți, informează agenția DPA.

Nu se poate presupune că solicitanții de azil care se întorc în Siria ar fi persecutați ca oponenți politici doar pe baza faptului că au fugit din această țară, a decis Curtea Administrativă din orașul german Muenster (vest).

Verdictul a fost anunțat după ce un refugiat din Alep a contestat o decizie a Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) din Germania asupra statutului său.

Oficiul acordă în prezent solicitanților de azil sirieni doar temporar așa-numita "protecție subsidiară", care îi protejează de deportare, dar le împiedică reunirea cu membrii familiei.

Decizia este semnificativă pentru alte cazuri. Doar în landul german Renania de Nord-Westfalia, până la sfârșitul lunii ianuarie au fost deschise 12.300 de procese de către sirieni ce contestă deciziile BAMF.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie