Germania: Un tribunal decide împotriva statutului automat de refugiat pentru sirieni

Germania: Un tribunal decide împotriva statutului automat de refugiat pentru sirieni

Sirienii care au fugit de războiul civil din țara lor nu au dreptul automat la statutul de refugiat în virtutea Convenției de la Geneva, a decis un tribunal german marți, informează agenția DPA.

Nu se poate presupune că solicitanții de azil care se întorc în Siria ar fi persecutați ca oponenți politici doar pe baza faptului că au fugit din această țară, a decis Curtea Administrativă din orașul german Muenster (vest).

Verdictul a fost anunțat după ce un refugiat din Alep a contestat o decizie a Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) din Germania asupra statutului său.

Oficiul acordă în prezent solicitanților de azil sirieni doar temporar așa-numita "protecție subsidiară", care îi protejează de deportare, dar le împiedică reunirea cu membrii familiei.

Decizia este semnificativă pentru alte cazuri. Doar în landul german Renania de Nord-Westfalia, până la sfârșitul lunii ianuarie au fost deschise 12.300 de procese de către sirieni ce contestă deciziile BAMF.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...