Germania va prelua din Grecia circa 500 solicitanți de azil în fiecare lună

Germania va prelua din Grecia circa 500 solicitanți de azil în fiecare lună

Germania va prelua în luna noiembrie un prim grup de 500 de refugiați aflați în prezent în Grecia și intenționează ca în continuare să primească în fiecare lună un număr similar de solicitanți de azil din taberele grecești, relatează joi cotidianul economic Handelsblatt, citat de agenția EFE.

Potrivit unui responsabil din Ministerul german de Interne, dosarele acestor migranți din Grecia, dar și ale altora aflați în taberele din Italia, sunt examinate în prezent de Oficiul Federal german pentru Migrație și Refugiați (BAMF).

La summitul pe tema refugiaților, desfășurat cu câteva săptămâni în urmă la Viena, cancelarul german Angela Merkel s-a angajat să primească în fiecare lună câte 500 de solicitanți de azil aflați în prezent în taberele din Grecia și Italia, țările aflate în prima linie a valului migrator venit din Africa și Orientul Mijlociu. În urma închiderii rutei balcanice, aproximativ 50.000 de migranți care doreau să ajungă în vestul Europei au rămas blocați în Grecia.

Conform cotelor obligatorii de refugiați, adoptate anul trecut în luna septembrie la Consiliul european pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) în urma unui vot prin majoritate calificată, s-a decis redistribuirea între statele UE a 160.000 de migranți extracomunitari aflați în taberele din Grecia și Italia.

Până în prezent au fost redistribuiți pe ansamblul blocului comunitar numai aproximativ 5.000 de migranți, din cauza condițiilor puse de unele țări, cum ar fi ca solicitanții de azil să fie familii cu copii sau să aibă experiență profesională, dar și a preferinței migranților pentru unele țări, mai ales Germania sau statele nordice.

Conform datelor oficiale, în Germania au ajuns anul trecut circa 890.000 de migranți, iar în primele nouă luni ale anului în curs circa 213.000.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…