Germania va retrage o parte a soldaţilor săi staţionaţi în Irak

Germania va retrage o parte a soldaţilor săi staţionaţi în Irak

Armata germană a anunţat marţi retragerea unei părţi a militarilor săi staţionaţi în prezent în Irak pentru misiuni de formare, ei urmând să fie transferaţi în Iordania şi Kuweit din cauza agravării situaţiei din regiune, transmit AFP şi Reuters.

Contingentul german, format din 120 militari, va fi ''redus provizoriu'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german. Măsura va afecta un sfert dintre cei 120 de militari germani aflaţi în Irak.

Această deplasare de trupe va ''începe în viitorul apropiat'', a adăugat reprezentantul Ministerului Apărării german, fără a oferi detalii privind calendarul sau numărul precis de militari vizaţi.

Anunţul retragerii parţiale din Irak a fost comunicat prin curier Bundestagului - care încadrează strict misiunile militare - de către Ministerul Apărării german.

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat luni că este important ca Irakul să nu devină ''teatrul unui război prin procură între alte ţări'', respectiv SUA şi Iran. El s-a declarat îngrijorat de o posibilă recrudescenţă a Statului Islamic dacă trupele străine părăsesc rapid Irakul. ''Nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru'', a spus şeful diplomaţiei germane.

Parlamentul irakian a cerut duminică SUA şi altor ţări să-şi retragă trupele din Irak, după uciderea vineri, la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani de către forţe americane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale