Germania: Verzii, dispuși la un compromis după acordul conservatorilor privind limitarea migrației

Germania: Verzii, dispuși la un compromis după acordul conservatorilor privind limitarea migrației

Partidul Verzilor și-a exprimat luni disponibilitatea de a căuta un compromis după ce blocul conservator al cancelarului Angela Merkel, slăbit de alegerile federale din luna septembrie, a căzut de acord asupra unui stabilirii unui prag anual de migrație pe motive umanitare, de 200.000 de persoane, transmite dpa.

Cem Oezdemir, co-lider al Verzilor și un oponent vehement al limitării numărului de migranți, a declarat luni pentru postul ZDF că discuțiile vizând formarea unei coaliții tripartite cu conservatorii și cu liberalii (FDP) ar trebui să înceapă în curând și că un 'compromis înseamnă că toată lumea trebuie să facă o concesie'.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și aliatul său bavarez, Uniunea Creștin-Socială (CSU), au pus capăt duminică unei îndelungate dispute cu privire la tema migrației, cancelarul Merkel acordându-le aliaților bavarezi o concesie și fiind de acord cu limitarea acesteia la 200.000 de refugiați din motive umanitare.

Andreas Scheuer, secretar general al CDU, a declarat luni, tot pentru televiziunea publică germană, că, pentru a intra în negocierile pentru coaliție, Verzii trebuie 'să revină în sfârșit la realitate' și să accepte limitarea migrației.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro