Germania vrea să ofere companiilor afectate de războiul din Ucraina ajutoare de 100 miliarde de euro (Reuters)

Germania vrea să ofere companiilor afectate de războiul din Ucraina ajutoare de 100 miliarde de euro (Reuters)

Germania intenţionează să ofere ajutoare de 100 miliarde de euro companiilor afectate de războiul din Ucraina, conform unui document al Ministerelor Economiei şi Finanţelor, consultat de Reuters.

"În actuala situaţie, principala problemă a companiilor este să-şi asigure lichidităţile pe termen scurt şi, prin urmare, trebuie să sprijinim firmele şi industriile cu instrumente de credit", au informat cele două ministere.

Conform planului, Guvernul va oferi împrumuturi estimate la şapte miliarde de euro companiilor afectate de războiul din Ucraina, prin intermediul băncii de stat KfW.

"Companiile de toate mărimile ar trebui să aibă acces la împrumuturi fără dobândă", se arată în document.

În plus, Guvernul german va oferi garanţii pentru împrumuturi de până la 100 miliarde de euro pentru a ajuta companiile care au probleme cu lichidităţile din cauza creşterii preţului energiei.

De asemenea, autorităţile iau în calcul injecţii de capital pentru companiile importante. În cazul industriilor mari consumatoare de energie, Executivul intenţionează să subvenţioneze temporar costurile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate